Un bărbat din Statele Unite a fost avertizat în cei 60 de ani de căsnicie să nu deschidă o cutie de pantofi pe care soția o deținea, până într-o zi când a făcut-o.

În momentul în care femeia s-a îmbolnăvit i-a spus soțului ei că este timpul să deschidă cutia de pantofi din dulap, iar bărbatului nu i-a venit să creadă ce a descoperit. Bărbatul a găsit în cutie două păpuși croșetate (un mire și o mireasă) și nici mai mult nici mai puțin decât 95.000 de dolari.

„Cand ne-am căsătorit, bunica mea mi-a spus că, dacă mă cert vreodată cu soțul meu, să croșetez o păpușă. Banii provin din vânzarea păpușilor”, i-a mărturisit emoționată femeia. soțului ei.

Sadhguru: Expresia englezească “falling in love” (n.r. – se traduce literal “ a cădea în iubire”) este semnificativă, pentru că nimeni nu se ridică și nimeni nu urcă în iubire. Cazi în iubire, pentru că ceva din ceea ce ești trebuie să plece. Dacă nu toată ființa ta, măcar o parte din tine ar trebui să se prăbușească. Doar atunci există o poveste de dragoste. Ești dispus să sacrifici puțin din tine de dragul celuilalt. Însemnă, în esență, că altcineva a devenit mult mai important decât tine.

Loading...

Iubirea nu este un sistem de beneficiu reciproc
Din păcate, ceea ce majoritatea oamenilor înțelege prin iubire este doar un sistem de beneficiu reciproc.

Într-o zi, un om pe care îl chema Shankaran Pillai* a mers într-un parc. Acolo era o femeie drăguță care stătea pe o bancă. El a mers și s-a așezat pe aceeași bacă. După câteva minute, s-a dat puțin mai aproape de ea. Ea s-a mutat mai încolo. El a așteptat câteva minute și s-a mutat și mai aproape. Ea se mutase deja către marginea băncii. El a urmat-o și a pus mâna pe ea. Ea s-a scuturat. El a stat așa o vreme, apoi s-a așezat în genunchi, a smuls o floare, i-a dat-o și i-a spus: “Te iubesc, te iubesc așa cum nu am iubit pe nimeni în viața mea.”

Ea s-a topit. Natura a preluat controlul și ei au găsit drumul unul către celălalt. Era deja târziu în noapte, Shankaran Pillai s-a ridicat și a spus: “Trebuie să plec. Este ora opt. Soția mea mă așteaptă. ”

Ea a spus: “Ce?! Pleci?! Tocmai ai spus că mă iubești!”

“Da, dar e timpul. Trebuie să plec. ”

În general, am construit relații între anumite cadre, care sunt confortabile și profitabile pentru noi. Oamenii au nevoi fizice, psihologice, emoționale, financiare sau sociale. Unul dintre cele mai bune moduri de a îndeplini aceste nevoi este de a spune oamenilor “te iubesc.” Așa-numita “iubire” a devenit ca o mantră: Sesam, deschide-te! Încercați să obțineți ceea ce vreți spunând asta.

Distribuie acest articol sa vada si prietenii tai!
Te-ar mai putea interesa
Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here